top of page

Snowboard är fantatiskt roligt...

Sveriges femte största skidområde

I Bydalsfjällen hittar du Sveriges femte största skidområde, med 17 liftar, 45 nedfarter och 420meters fallhöjd.

 

Bydalen är en snösäker skidort känd för skidåkning av alla kategorier och svårighetsgrader. Här finns en härlig blandning av allt från åkning i branta pister för den avancerade åkaren till långa, breda och familjevänliga backar perfekta för carvingskidåkning.

Något för alla

Det finns goda möjligheter till åkning off-pist i orörd natursnö, men även en väldigt fin fun-park precis i anslutning till liftarna i Bydalen. I skidsystemet finns även flera barnområden och skicrossbana. Backarna passar både den som vill ha två skidor på fötterna, men lika bra för den som föredrar att åka snowboard.

Skidåkning utan trängsel

Det stora antalet liftar och de många och långa backarna gör att du slipper trängsel, så bli inte förvånad om du hittar orörd ”manchester” långt efter lunchtid. I Bydalen åker du på ett och samma skipass i hela liftsystemet (Bydalen och Höglekardalen), där även åkning i Gräftåvallens backar ingår. Om du inte kroknat av en hel dags skidåkning, så finns även möjlighet till kvällsåkning i Drombacken i Hovde.

Liftkortspriser hittar du HÄR!

Skidshop och Skidskola

För den som för första gången vill prova på skidåkning, eller bättra på sina färdigheter, så finns en skidskola för personer i alla åldrar. Behöver du inhandla utrustning för äventyren i backen, eller skidspåren, så finns flera skidshopar att välja på.

Boende nära backen

Bydalens fjällby ligger bara något hundratal meter från huvudliftarna i Bydalen, så här kan åka skidor hela veckan utan att behöva sätta dig i bilen en enda gång.

bottom of page